Bed & Breakfast aan zee

Een Bed & Breakfast in harmonie brengen met de omgeving: Moosi legt uit waarom dat zo belangrijk is. En ze helpt het je te doen.

Je zit er vlak achter de duinen. En gooi je de ramen open, dan hoor je de zee al. Het huis staat op een prachtige plek en biedt meer ruimte dan de bewoners nodig hebben. Zo was het idee voor een Bed & Breakfast al snel geboren. Een eigen entree en een eigen stuk van de tuin: rust, ruimte en privacy voor zowel gasten van de B&B als voor de eigenaars zou het uitgangspunt zijn. En in de inrichting zou het strandgevoel terugkomen. Een plek om thuis te zijn van huis, in harmonie met de omgeving.

"Toen Moosi het plan opperde om een schuurmachine over 
de prachtig gelakte visgraten vloer te halen, moest dat even indalen. 
Maar het resultaat is precies goed."

Met die intuïtieve keuze om buiten met binnen te verbinden, waren de eigenaars al over een grote valkuil heen gestapt. Want als gast van een B&B kies je allereerst voor de locatie.

"Maar binnen naar buiten halen, en buiten binnen: het is Moosi’s ervaring dat iedereen zich daar lekker bij voelt."

Of dat nou bij een bos is, in een stad, vlakbij een vliegveld of in de duinen. Als de inrichting dan niet op de omgeving aansluit, sla je de plank al snel mis.

Moosi hielp om de B&B praktisch in te richten. Ze zocht naar een vloerplan waardoor gasten van alle gemakken voorzien zouden zijn, maar toch lekker de ruimte zouden hebben. Geborgen, en toch licht en open. Het strandgevoel, maar dan binnen.

Met kleuren en materialen uit die strand en duinen ademden. Zonder afbreuk te doen aan het klassieke karakter van het pand, kreeg de B&B zo precies de goeie dosis ruw en stoer.