Interieur vanuit interactie

Als Moosi binnenkomt, wordt er voorlopig nog niks geschoven of opnieuw gestoffeerd. Er wordt zelfs niet gewapperd met kleurenwaaiers en stoffenstalen. Ook moodboards zijn voor later. Moosi gaat eerst praten. Met iedereen die gebruikmaakt van de ruimte, of dat nu huisgenoten of collega’s zijn.

Voor alles wat je doet, heb je een plek nodig. Of dat nou schilderen, reclame maken, vergaderen of slapen is. De beschikbare ruimte daarvoor optimaliseren, dat is wat Moosi heel goed kan. Niet cosmetisch, maar praktisch en op behoefte: rust of drukte maken, focussen of inspireren. En alles passend in een totaalconcept.

Vanuit de interactie ontstaat een plan, en het plan wordt vervolgens ingevuld. Met Moosi samen, met hulp van andere experts, of helemaal door jezelf. Daar doet Moosi ook niet moeilijk over.

"Moosi is denk ik nog het meest een interieur psycholoog. Bestaat dat?"

Een kantoor dat werkt

Misschien is de vergadertafel te groot, staat de airconditioning er te koud afgesteld, of schijnt de zon er recht in je computer. Of misschien ligt het aan de weinige stopcontacten, of zitten de stoelen niet lekker. Maar iets zorgt ervoor dat die ene ruimte nooit wordt gebruikt. Daar heeft niemand echt last van hoor. Er is nog meer ruimte in je kantoor. Maar het is eigenlijk wel zonde van de vierkante meters. Net als die hoek met die plant en dat folderrek. Maar wat kun je daar anders mee?

Kantoorruimtes worden meestal niet ingericht. Ze worden gekoloniseerd. De inrichting volgt organisch het gebruik. Activiteiten krijgen een plaats, voor nieuwe activiteiten wordt geschoven. En voor nieuwe mensen uitgebreid. Zo krijg je een kantoor dat werkt. Maar niet een kantoor dat werkt voor jou.

"De vergadertafel stond ineens aan de andere kant van het pand, maar de irritatie daarover sloeg al snel om. Hij staat er gewoon veel beter. Waarom hebben wij dat zelf nooit bedacht?"

Moosi luistert naar de grote en de kleine ergernissen. Ze inventariseert de wiebelende bureaus. Noteert dat de touwtjes van de luxaflex altijd in de knoop zitten. En dat het lastig focussen is, als je altijd je collega’s hoort overleggen. Ze vindt de dode hoeken, en de plekken waar het altijd spitsuur is. En ze ziet wat jou al niet meer irriteert, maar wat de ruimte wel veel beter zou maken. Een goeie plant. Een rustige hoek. Een dempend tapijt.

Daaruit volgt een plan dat je zelf kunt uitvoeren, of in samenwerking met experts. De architect, een akoestiekexpert, een groenadviseur. Moosi zorgt voor advies en begeleiding, tot het totaal staat en kan worden overgedragen.

Gefeliciteerd met je ver(t)huizing!

Een goed huis zit lekker. Het heeft plekken waar je lekker alleen bent, of juist gezellig samen. Je kunt er doen wat je moet doen, en je huisgenoten ook. Zonder dat je om elkaar heen moet dansen, zonder dat het je benauwt. En zonder kamers waarvan je de deur liever dichttrekt.

Als je huis niet lekker zit, kun je natuurlijk naar een nieuw huis op zoek. Misschien dat meer ruimte helpt, of juist minder. Of een lekkere tuin, of juist geen tuin meer. En eindelijk een grote zolder voor al die troep. Maar je hebt niet voor niets ooit voor dit huis gekozen. Dus in plaats van te verhuizen, kun je ook verthuizen.

"Met de hulp van Moosi voelt mijn oude huis eindelijk weer als helemaal thuis. En iedereen binnen het gezin heeft zijn eigen plekje gekregen."

Stel je voor dat je je huis weer met frisse ogen kan bekijken. Zodat je nieuwe mogelijkheden ziet. Hier slapen. Daar een werkplek. De kinderen dat fijne speelhoekje geven, eindelijk die kattenbak niet meer in het zicht. Een huis waarin iedereen zich echt weer thuisvoelt. Een nieuwe start.

Moosi kan dat dus. Jou met frisse ogen laten kijken. Je verrassen met de mogelijkheden die je eigen huis je biedt. Samen kijken we naar wie je bent, wat je wil. Wat je irriteert aan je huis, verdrietig maakt misschien. Maar ook waar je energie van krijgt. Jou weer laten genieten van je huis, dat is het doel. En Moosi geeft je de handvatten.

Binnenstebuiten

Moosi vindt inspiratie vooral in de natuur. En dat zie je ook terug in haar ontwerpen. Niet dwangmatig hoor. En natuurlijk en strak kunnen ook heel goed samen. Maar binnen naar buiten halen, en buiten binnen: het is Moosi’s ervaring dat iedereen zich daar lekker bij voelt.