Klankbord van je kantoor

Steam vroeg Moosi eens goed naar hun kantoor te kijken. Wat Moosi deed, was vooral heel goed luisteren.

Steam is een creatief bureau. Een bureau waar wordt overlegd geëxperimenteerd, nagedacht en ideeën uitgewisseld. Ook een bureau waar wordt gefocust, gekrast, samen geluncht en geborreld. Waar wordt gelachen en waar mooie dingen worden gemaakt. Het is gevestigd in een industriële loft-achtige ruimte met een open werkvloer. Als je er binnenkomt, merk je dat het er ideaal is om te sparren. Maar het kan er lastig zijn om je even af te sluiten van alles.

"Moosi vindt de dode hoeken, 
en de plekken waar het altijd spitsuur is."

Ingrijpen van Moosi bracht rust in de tent. Zonder afbreuk te doen aan het open karakter van het pand, maakte ze ruimtes in de ruimte. Door plekken in te richten waar je je kunt afzonderen. Waar toch een deur dicht kan, of een gordijn.

"Moosi voelt kleine irritaties haarfijn aan 
en lost ze op. Heerlijk dat ze af en toe een rondje doet."

Met zachte materialen zorgde ze voor demping van het geluid. Geen schrapende stoelen rondom de lunch. Minder afleiding tijdens meetings. En een stille houten vloer. Moosi haalde ook de natuur naar binnen. Met planten die makkelijk zijn in het onderhoud. Want iedereen werkt beter met een beetje groen in de buurt.

Door goed te luisteren, kwam ze met bureaus waaraan je kunt staan en met duurzame glazen karaffen om de petflessen te vervangen. Zo past het kantoor van Steam steeds meer bij Steam.